• Lav en dokumentar, hvor I skal opnå noget

  Find på en mission. Noget, I vil opnå. Det kan være alt fra at overraske en forælder til at fange en stor fisk.

  Lav så en kort dokumentar om det, hvor I viser de vigtigste skridt på vejen mod målet.

  Start med at fortælle, hvad målet er. Få inspiration fra storyboardet ”På mission” og ”I dine sko”.

 • Lav en film om noget, der er vigtigt for en af jer

  Det kan være om en hobby, en god ven, et kæledyr eller noget andet.

  Lav derefter en dokumentar om denne persons forhold til det, der betyder noget. Kom gerne ind på de vigtige begivenheder og udfordringer, de har overvundet.

  Hvis det for eksempel er om en hobby, kan I optage scener, hvor hovedpersonen er i gang med hobbyen, og mikse det med interviews, hvor hovedpersonen fortæller om hobbyen. Få inspiration i storyboardet ”Min sport”.

  Hvis det er en god ven, så kan I lave stemningsbilleder og optagelser, hvor de er sammen, og mikse det med interviews, hvor de fortæller om venskabet samt vigtige udfordringer, de har overvundet.

 • Lav en dokumentar om noget, der undrer dig i familien

  Hvorfor går far så meget op i, at der er ryddet op? Hvorfor går storesøster så meget op i dans?

  Der er ofte nogle ting, man kan undre sig over i sin familie. Bliv enige om noget, I vil undersøge, og lav en film om det. Filmen skal gøre jer klogere på, hvorfor andre i jeres familie gør, som de gør.

 • Lav en film, hvor en af jer skal prøve noget helt nyt

  Det kan være at vinterbade, gå til yoga eller tage en kold dukkert.

  Start med at få personen til at fortælle om de forventninger, tanker og fordomme, som han/hun har om det. Film derefter, hvordan personen gør det. Få til sidst personen til at sige noget om, hvordan det gik. Var det anderledes end forventet? Lærte personen noget nyt?

 • Lav en film om noget, forældre/børn ikke forstår

  Tal om ting, som børn synes er fede, men som forældre ikke forstår – eller omvendt.

  Lav en dokumentar, der skal vise, hvorfor det er fedt. Det er en fordel, hvis det er noget, som mange kan nikke genkendende til, så historien bliver interessant for andre end jer selv.

 • Lav en film om at håndtere noget svært

  Det kan være et dødsfald, at miste noget vigtigt, at være uvenner eller lignende.

  Tag udgangspunkt i det, og interview nogle personer om det. I kan også lave en dokumentar om en persons oplevelse af det.

 • Lav en film om en spændende person

  Det kan være en person, der fascinerer jer, har levet et spændende liv, som kan noget særligt, eller som håndterer en svær situation.

  Prøv at lave en dokumentar, der viser, hvad andre vil kunne lære af denne person. Hvordan tænker personen? Hvordan er personen nået frem til der, hvor personen er i dag? Hvad har gjort det svært på vejen?